Virtuální realita jako nový marketingový nástroj - Černý, Petr (2018)
Zaměření mé diplomové práce je na virtuální realitu jako nástroj nové generace marketingu soustřeďujícího se na realitní odvětví. Práce se zabývá objasněním problematiky virtuální reality, jejich různých podob, inovačních potenciálů a nových možností představování produktů zákazníkům. Přínos diplomové práce spočívá v představení metodiky vytvoření virtuálního modelu. Následně je autorem práce proveden výzkum dotazníkovým šetřením, jehož cílem je analyzovat stanovené hypotézy související s virtuální realitou. K ucelení povědomí o virtuální realitě jsou provedeny expertní rozhovory s nezávislými realitními makléři. Poslední část práce je zaměřena na testování vytvořeného virtuálního modelu. Virtuální model je výstupem představené metodiky, model je následně předveden a testován uživateli. Na základě získaných výsledků je stanovena odpověď na vybranou hypotézu definovanou v předešlé kapitole.