Nákladní letecká přeprava a její smluvní zabezpečení - Vaňková, Lucie; Švarc, Zbyněk, 1950-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tématem diplomové práce je letecká přeprava nákladu a související smluvní zajištění. Rozebírá tedy odvětví dopravy, které je velmi komplexní a zároveň se dynamicky rozvíjí. První část práce se zabývá leteckou dopravou a přepravou zboží touto formou obecně, a to včetně subjektů na tomto trhu působících a také aktuálních problémů, kterým oblast letectví čelí. Druhá kapitola se věnuje konkrétním subjektům a organizacím, které jsou v oblasti letecké přepravy činné na úrovni mezinárodní, evropské i vnitrostátní. Třetí kapitola přibližuje regulaci letecké dopravy včetně základních principů leteckého práva. Hovoří především o Varšavském systému a Montrealské úmluvě. Závěrečná kapitola analyzuje samotné smluvní zajištění přepravy s důrazem na odpovědnost dopravce za škodu. Zabývá se především smlouvou o přepravě věci a smlouvou zasílatelskou.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses