Cestovní ruch na Bali se zaměřením na udržitelnost - Lampertová, Denisa (2018)
Diplomová práce se zabývá udržitelností cestovního ruchu na Bali. Cílem této práce je zanalyzovat udržitelnost cestovního ruchu na ostrově Bali, jaká opatření jsou prováděna na ochranu životního prostředí a jaký vliv má stav životního prostředí na cestovní ruch. Kromě tohoto hlavního cíle si diplomová práce klade několik dílčích cílů, a to konkrétněji představit Bali jako destinaci cestovního ruchu, charakterizovat ekonomickou situaci ostrova, popsat předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu a dále zhodnotit konkurenceschopnost Bali pomocí SWOT analýzy. Dále je analyzováno téma životního prostředí na Bali a projekty, které se starají o zlepšení životního prostředí a udržitelnosti na ostrově. Na závěr práce je rozebrána situace budoucího rozvoje cestovního ruchu na Bali a jeho udržitelnost.