Cestovní ruch na Bali se zaměřením na udržitelnost - Lampertová, Denisa; Abrhám, Josef; Jenčková, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá udržitelností cestovního ruchu na Bali. Cílem této práce je zanalyzovat udržitelnost cestovního ruchu na ostrově Bali, jaká opatření jsou prováděna na ochranu životního prostředí a jaký vliv má stav životního prostředí na cestovní ruch. Kromě tohoto hlavního cíle si diplomová práce klade několik dílčích cílů, a to konkrétněji představit Bali jako destinaci cestovního ruchu, charakterizovat ekonomickou situaci ostrova, popsat předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu a dále zhodnotit konkurenceschopnost Bali pomocí SWOT analýzy. Dále je analyzováno téma životního prostředí na Bali a projekty, které se starají o zlepšení životního prostředí a udržitelnosti na ostrově. Na závěr práce je rozebrána situace budoucího rozvoje cestovního ruchu na Bali a jeho udržitelnost.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses