Dobrovolnický cestovní ruch obyvatel České republiky do zahraničí - Černohousová, Alena; Abrhám, Josef; Havlíčková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato práce se zabývá dobrovolnickým cestovním ruchem a jeho nabídkou pro obyvatele České republiky. V teoretické části jsou definovány pojmy dobrovolnický cestovní ruch, host volunteer a guest volunteer. Dále jsou charakterizovány hlavní motivační faktory dobrovolníků. Práce se zabývá jak přínosem dobrovolnického cestovního ruchu pro dobrovolníky, tak i jeho negativními dopady. Dále jsou představeny některé mezinárodní i české organizace, které vysílají dobrovolníky do zahraničí. V praktické části jsou porovnány počty dobrovolníků z České republiky a z dalších zdrojových zemí. V další kapitole je vyhodnoceno dotazníkové šetření, které zkoumalo povědomí a zkušenosti studentů s touto formou cestovního ruchu. Nakonec jsou popsané osobní zkušenosti tří studentek s dobrovolnickou stáží či projektem v zahraničí.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses