Analýza vývoje struktury a výše HDP v ČR s komparací vybraných zemích v rámci EU - Valentová, Kateřina; Vopátek, Jiří; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Text práce se zabývá analýzou struktury a vývoje HDP v České republice a vybraných zemích Evropské unie, jakými jsou Německo, Slovensko a Polsko. V práci je nejprve analyzován vývoj výše a struktury HDP v České republice s přihlédnutím k mimořádným revizím odhadu HDP Českým statistickým úřadem, následně jsou na základě zahraničního obchodu vybrány komparované země, a dále je provedena analýza struktury a vývoje napříč vybranými zeměmi. Cílem práce je na základě analýzy struktury HDP zpracovat doporučení vedoucí k dlouhodobé stabilitě a ekonomickému růstu. Na základě makroekonomické analýzy se ukázaly jako vhodná složka pro efektivní opatření výdaje domácností na konečnou spotřebu, které by mohly ještě více přispívat k ekonomickému růstu například revizí daňového aparátu.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: hrubý domácí produkt; makroekonomická analýza; ekonomický růst; Česko; země Evropské unie; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; gross domestic product; macroeconomic analysis; economic development; Czechia; European Union countries; master's theses