Náročnost a efektivnost zavedení EET - Svitáková, Zuzana; Hajdíková, Taťána; Musilová, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato diplomová práce se zabývá elektronickou evidencí tržeb, která je aktuálním nástrojem v boji proti daňovým únikům. Cílem této práce je zhodnotit náročnost a efektivnost zavedení tohoto nástroje v České republice. Náročnost i efektivnost je hodnocena z pohledu poplatníka i správce daně. První část této práce obsahuje teoretická východiska pro výzkumné části. Jedná se o úvod do stínové ekonomiky státu, vymezení pojmu daňový únik a jeho dělení a v neposlední řadě je představena elektronická evidence tržeb. Výzkumná část se zabývá hodnocením efektivnosti a náročnosti zavedení elektronické evidence tržeb na základě polostrukturovaných rozhovorů. Náročnost a efektivnost je hodnocena z pohledu nejmenších živnostníků vlastnící restauraci na venkově a stejně tak hodnotí EET pracovníci finančních úřadů v Jihočeském kraji.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: elektronická evidence tržeb; daňové úniky; správa daní; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; electronic registration of sales; tax evasion; tax administration; Czechia; master's theses