Skryté komparativní výhody : případ Guiney Bissau - Smutný, Jiří (2018)
Cílem této diplomové práce je odhad skrytých komparativních výhod Guiney-Bissau. Práce je založena na teorii nové strukturální ekonomie a její metody pro odhad latentní komparativní výhody GIFF. První kapitola práce se věnuje vysvětlení teorie. V druhé kapitole je popsána ekonomická situace v Guiney-Bissau. Třetí kapitola slouží k odhadu skryté komparativní výhody. Čtvrtá kapitola diskutuje překážky, příležitosti a možná řešení vybraného odvětví se skrytou komparativní výhodou.