Skryté komparativní výhody : případ Guiney Bissau - Smutný, Jiří; Sejkora, Jiří, 1985-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem této diplomové práce je odhad skrytých komparativních výhod Guiney-Bissau. Práce je založena na teorii nové strukturální ekonomie a její metody pro odhad latentní komparativní výhody GIFF. První kapitola práce se věnuje vysvětlení teorie. V druhé kapitole je popsána ekonomická situace v Guiney-Bissau. Třetí kapitola slouží k odhadu skryté komparativní výhody. Čtvrtá kapitola diskutuje překážky, příležitosti a možná řešení vybraného odvětví se skrytou komparativní výhodou.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses