Kongres ICCA Praha 2017 - Nováková, Denisa; Jenčková, Jiřina; Žlebková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou jedné specifické formy cestovního ruchu, konkrétně jde o MICE a kongresový cestovní ruch, který je řazen mezi ekonomicky nejefektivnější. Teoretická část práce vysvětluje pojmy týkající se kongresového a MICE cestovního ruchu se zaměřením na organizaci akcí. Praktická část práce obsahuje celkem dvě kapitoly. První z nich charakterizuje MICE cestovní ruch vybrané lokality- České republiky, především pak hlavního města Prahy, kde se koncentruje většina kongresových a MICE akcí. Dále vyhodnocuje a analyzuje současné postavení Prahy jako kongresové destinace z hlediska řízení, dispozice a vybavení města či výkonech v podobě statistického sledování za loňský rok 2017. Nejvýznamnější institucí, která působí v MICE průmyslu je Mezinárodní asociace kongresů a konferencí(ICCA). Tato asociace pořádá každoročně výroční kongres. Jde o nejprestižnější kongresovou událost, které se účastní profesionálové a odborníci tohoto oboru. Praha se stala vítěznou destinací pro její 56. ročník. Třetí kapitola práce představuje významnost, popisuje proces získání této události do pražské metropole a shrnuje jeho celkovou organizaci dle teoretických znalostí. Přínosem práce mohou být i závěrečné výstupy dotazníkového šetření, které hodnotily průběh kongresu a celkovou spokojenost zúčastněných delegátů.
Vedoucí práce: Jiřina Jenčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses