Bleisure - fenomén generace Y v podmínkách České republiky - Jandová, Karolina (2018)
Tato diplomová práce se zabývá takzvaným trendem „bleisure“ a jeho rozšířením mezi pracovníky generace Y v České republice. Teoretická část se věnuje základním pojmům a vývoji v oblasti pracovních cest a volnočasového cestovního ruchu a je také důležitým podkladem pro pochopení změn, které s sebou generace Y přináší. V praktické části je pak pomocí kvantitativního a kvalitativního průzkumu zkoumán postoj pracovníků generace Y k trendu „bleisure“ a jejich preference při pracovních cestách a jejich případném prodlužování. Zjištěná fakta jsou pak konfrontována s nabídkou tří vybraných hotelových zařízení, kterým jsou posléze na základě tohoto porovnání doporučena zlepšení, která by mohla zatraktivnit jejich nabídku pro „bleisure“ klientelu.