Analýza firemní identity a image společnosti L´Oréal v České republice - Kovačová, Monika (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou firemní identity a image společnosti L’Oréal v České republice. Teoretická část vysvětluje základní pojmy z marketingu – pojem značka, řízení značky v průběhu času, firemní identita a její složky a jako poslední image značky a metody její analýzy. Zkoumaným objektem je v praktické části společnost L’Oréal jak v mezinárodním kontextu, tak v rámci České republiky. Je zde analyzována její firemní identita v rámci jednotlivých složek a dále současná image z pohledu veřejnosti, ale i zaměstnanců. Cílem je zjistit, zda je požadovaná a dlouhodobě budovaná firemní identita jejím skutečným odrazem navenek a zda odpovídá výsledkům zkoumané image.