Dánske výnimky z primárneho práva Európskej únie - Skukálek, Peter; Jiránková, Martina, 1967-; Straková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práca prezentuje celý proces nadobúdania výnimiek z legislatívy Európskej únie pre Dánsko. Cieľom práce bolo zhodnotenie pozitívnych či negatívnych dopadov pre Dánsko a jeho postavenie v rámci Európskej únie. Analyzuje proces referenda zakotveného v dánskej ústave a jeho využitie v otázkach európskej integrácie. Bakalárska práca je rozdelená do troch kapitol. V prvej je popísaná história európskej integrácie spoločne so stručným opisom opt-outov iných krajín. Kompletný vývoj výnimiek prebiehajúci ratifikovaním rozdielnych zmlúv upravujúcich legislatívu EU je obsiahnutý v druhej kapitole. Posledná sa zameriava na jednotlivé výnimky a ich dopady na samotné Dánsko.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses