Ochrana spotřebitele a informační povinnost podnikatele - Hájková, Aneta (2018)
Cílem této diplomové práce je zprostředkovat ucelené základní informace v oblasti ochrany spotřebitele, a to jak z pohledu spotřebitele, tak i z pohledu podnikatele. Současně je třeba specifikovat povinnosti obchodníka, zvláště pak s důrazem na jeho informační povinnosti. Vzhledem k rozsáhlosti problematiky spotřebitelského práva, se tato diplomová práce soustředí zejména na informační povinnost podnikatelů. Cílem práce je podat analýzu informační povinnosti v souvislosti s ochranou spotřebitele. Výsledkem analýzy má být odpověď na otázku, zda je ochrana spotřebitele a informační povinnost podnikatelů v české legislativě zakotvena dostatečným způsobem, a zdali není v rozporu s evropským právem.