Ochrana spotřebitele a informační povinnost podnikatele - Hájková, Aneta; Švarc, Zbyněk, 1950-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem této diplomové práce je zprostředkovat ucelené základní informace v oblasti ochrany spotřebitele, a to jak z pohledu spotřebitele, tak i z pohledu podnikatele. Současně je třeba specifikovat povinnosti obchodníka, zvláště pak s důrazem na jeho informační povinnosti. Vzhledem k rozsáhlosti problematiky spotřebitelského práva, se tato diplomová práce soustředí zejména na informační povinnost podnikatelů. Cílem práce je podat analýzu informační povinnosti v souvislosti s ochranou spotřebitele. Výsledkem analýzy má být odpověď na otázku, zda je ochrana spotřebitele a informační povinnost podnikatelů v české legislativě zakotvena dostatečným způsobem, a zdali není v rozporu s evropským právem.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses