Specifika oceněňování podniků v mezinárodním prostředí - Zezula, Jakub (2018)
Cílem práce je prozkoumat a zhodnotit specifika oceňování mezinárodních společností na bázi případové studie – ocenění mezinárodní energetické společnosti E.ON. Práce je rozdělena na dvě části, kdy první část práce poskytuje teoretický pohled na oceňování společností, který je poté zasazen do praxe ve druhé části práce prostřednictvím případové studie ocenění vybrané mezinárodní společnosti, která má za cíl ověřit teoretická východiska v reálném procesu ocenění. V rámci případové studie je provedena strategická analýza, finanční analýza, prognóza generátorů hodnoty, sestavení finančního plánu a ocenění společnosti metodou DCF Entity.