Udržitelný rozvoj cestovního ruchu v Libereckém kraji - Rendlová, Michaela; Indrová, Jarmila; Chaloupka, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá udržitelným rozvojem cestovního ruchu v Libereckém kraji. Cílem práce je zmapování potenciálu a stavu cestovního ruchu se zaměřením na udržitelný rozvoj v oblasti Liberecka a jeho okolí. Na základě dostupných informací a výsledků dotazníkového šetření poté navrhnout konkrétní řešení této problematiky do budoucna. Teoretická část se věnuje udržitelnému rozvoji, hodnocení potenciálu Libereckého kraje na základě přírodních předpokladů, kulturních předpokladů a materiálně technické základny a analýze šetrných forem cestovního ruchu na tomto území. V praktické části je provedeno vyhodnocení dotazníkového šetření u jednotlivých skupin - rezidentů, návštěvníků a podnikatelských subjektů v oblasti cestovního ruchu. Následně je sestavena SWOT analýza a návrh možného řešení.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses