Rozdělené státy a území - komparace příčin a dopadů na vývoj mezinárodních vztahů - Švecová, Eliška; Veselý, Zdeněk, 1950-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá 4 konflikty, které vedly k rozdělení území v oblasti Německa, Koreje, Vietnamu a Palestiny. Cílem práce je komparace příčin rozdělení těchto území a následný dopad na vývoj mezinárodních vztahů. Práce zasazuje konflikt v Německu, Koreji a Vietnamu do kontextu studené války a analyzuje, jaký vliv a význam měla jednotlivá území na vývoj konfliktu mezi Východem a Západem. Specifický případ tvoří arabsko-izraelský konflikt, jehož dynamika a vývoj je od výše zmiňovaných konfliktů odlišný.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses