Implementace category managementu v retailu - Voženílková, Michaela (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem implementace category managementu v retailu. Jejím cílem je zmapovat celý proces category managementu a zařadit tvorbu planogramu do kontextu category managementu, a to jak v teoretickém pojetí, tak v softwaru, v němž se planogramy vytváří. V práci je popsán celý proces category managementu a vysvětleny základní pojmy související s tímto tématem. Značná část se zabývá realizací kroků category managementu v softwaru Quant, který je využíván primárně pro tvorbu planogramů. Práce směřuje k sestavení optimálního planogramu pro pobočku a následné implementaci tohoto planogramu na pobočce. V práci jsou uvedeny i některé analýzy, které se často používají pro optimalizaci prostoru pobočky či sledování výkonu kategorií.