Komerční rizika na trhu kamionové dopravy na příkladu vybrané firmy - Macháček, Petr; Gullová, Soňa, 1954-; Štemberk, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práce se zabývá komerčními riziky v mezinárodním obchodě, u nichž je vysvětlena jejich podstata. Dále jsou tato rizika dávána do souvislostí s makroekonomickou situací České republiky a analyzována na reálné logistické společnosti, u které jsou popsány všechny relevantní charakteristiky související s těmito nejvýznamnějšími riziky. Cílem této práce je přiblížit, jak skutečná společnost s hrozbami pracuje v rámci jejího risk managementu, a na tomto základě provést zhodnocení prováděných opatření a případně navrhnout nová doporučení. Jelikož se ve většině případů jedná o rizika, která jsou aplikovatelná nejen pro kamionovou dopravu, nabízí práce věrný obraz, který lze využít i pro jiná odvětví.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses