Postavení Francie na mezinárodním trhu cestovního ruchu - Traxmandl, Jakub (2018)
Diplomová práce se zabývá Francií a jejím postavením na poli mezinárodního cestovního ruchu. Hlavním cílem tedy je hodnocení vývoje její pozice na daném trhu, ať už v oblasti příjezdového, domácího nebo výjezdového cestovního ruchu. Její nedílnou součástí je i SWOT analýza, v závěru je také načrtnuta možná predikce budoucího vývoje. Zjištěné informace se opírají především o dostupná statistická data.Dále byla provedena metoda historicko-logická, sociologická nebo analytická. Práce potvrzuje, že navzdory nedávným teroristickým útokům se Francie nadále udržuje na předních příčkách nejnavštěvovanějších zemí světa.