Katastr nemovitostí, jak ho neznáme - Neubauer, Jakub (2018)
Bakalářská práce na téma Katastr nemovitostí, jak ho neznáme se zaměřuje na představení této instituce. Cílem je analýza postavení a činností katastru nemovitostí v systému ochrany vlastnictví k nemovitostem. Kromě toho má práce analyzuje a upozorňuje na možné podvodné jednání účastníků řízení. V teoretické části je představena historie, zákonné úpravy a nejčastěji se vyskytující zápisy na katastru. V praktické části jsou vymezeny modelové situace podvodného jednání, komparovány analyzované zápisy a vyvozeny jejich výhody, nevýhody. Výstupem práce je edukace čtenáře v této oblasti.