Katastr nemovitostí, jak ho neznáme - Neubauer, Jakub; Hejda, Jan, 1955-; Schneiderová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Bakalářská práce na téma Katastr nemovitostí, jak ho neznáme se zaměřuje na představení této instituce. Cílem je analýza postavení a činností katastru nemovitostí v systému ochrany vlastnictví k nemovitostem. Kromě toho má práce analyzuje a upozorňuje na možné podvodné jednání účastníků řízení. V teoretické části je představena historie, zákonné úpravy a nejčastěji se vyskytující zápisy na katastru. V praktické části jsou vymezeny modelové situace podvodného jednání, komparovány analyzované zápisy a vyvozeny jejich výhody, nevýhody. Výstupem práce je edukace čtenáře v této oblasti.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: katastr nemovitostí; registr půdy; nemovitosti; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; cadastres; land register; real property; bachelor's theses