Etno-náboženský konflikt v Rakhinském státě a jeho mezinárodní souvislosti - Volšanská, Jana (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá konfliktem v Rakhinském státě, ležícím na jihozápadě Myanmaru. Práce se věnuje historickému kontextu konfliktu, jeho příčinám, přímým i nepřímým aktérům, průběhu, vývoji a dosavadnímu řešení konfliktu. Pozornost je v této práci věnována také roli etnika a náboženství, přesněji islámu a buddhismu s přihlédnutím na probíhající konflikt. Poslední část práce klasifikuje mezinárodní souvislosti a především vliv mezinárodních aktérů na průběh konfliktu a jejich současný přístup k řešení konfliktu.