Etno-náboženský konflikt v Rakhinském státě a jeho mezinárodní souvislosti - Volšanská, Jana; Havlová, Radka, 1975-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá konfliktem v Rakhinském státě, ležícím na jihozápadě Myanmaru. Práce se věnuje historickému kontextu konfliktu, jeho příčinám, přímým i nepřímým aktérům, průběhu, vývoji a dosavadnímu řešení konfliktu. Pozornost je v této práci věnována také roli etnika a náboženství, přesněji islámu a buddhismu s přihlédnutím na probíhající konflikt. Poslední část práce klasifikuje mezinárodní souvislosti a především vliv mezinárodních aktérů na průběh konfliktu a jejich současný přístup k řešení konfliktu.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses