Role Kvartetu v izraelsko-palestinském konfliktu od roku 2000 do roku 2017 - Veselá, Anna (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá hlavními událostmi izraelsko-palestinského konfliktu v moderních dějinách a jejich vlivem na vývoj mírového procesu. Cílem této práce je analyzovat roli Blízkovýchodního Kvartetu v izraelsko-palestinském konfliktu. Blízkovýchodní Kvartet vznikl jako reakce na vývoj Druhé intifády. Součástí bakalářské práce je rozbor jednotlivých členů uskupení - EU, OSN, USA a Ruské federace. Poslední část podrobně zkoumá jednotlivé projekty a hodnotí jejich účinnost. Účelem této bakalářské práce je zanalyzovat význam Blízkovýchodního Kvartetu v izraelsko- palestinském konfliktu.