Role Kvartetu v izraelsko-palestinském konfliktu od roku 2000 do roku 2017 - Veselá, Anna; Havlová, Radka, 1975-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá hlavními událostmi izraelsko-palestinského konfliktu v moderních dějinách a jejich vlivem na vývoj mírového procesu. Cílem této práce je analyzovat roli Blízkovýchodního Kvartetu v izraelsko-palestinském konfliktu. Blízkovýchodní Kvartet vznikl jako reakce na vývoj Druhé intifády. Součástí bakalářské práce je rozbor jednotlivých členů uskupení - EU, OSN, USA a Ruské federace. Poslední část podrobně zkoumá jednotlivé projekty a hodnotí jejich účinnost. Účelem této bakalářské práce je zanalyzovat význam Blízkovýchodního Kvartetu v izraelsko- palestinském konfliktu.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses