UNHCR ako rámujúci aktér v prípade kolumbijských vnútorných vysídlencov - Martišková, Andrea (2018)
Bakalárska práca sa zaoberá schopnosťou UNHCR rámovať diskusiu o vnútorných vysídlencoch. Na analýzu rámujúcich schopností je využitý diskurzívne-historický prístup Ruth Wodak. Štúdia je koncipovaná ako jednoprípadová so zameraním na Kolumbiu, ktorá patrí ku krajinám s najvyšším počtom vnútorných vysídlencov. Prostredníctvom diskurzívne-historického prístupu práca skúma, či je UNHCR rámujúcim aktérom diskurzu v správach a dokumentoch agentúr OSN a medzinárodných neziskových organizácií. Analýza ukázala, že UNHCR je schopné rámovať diskusiu v prípade agentúr OSN, avšak nie v prípade medzinárodných neziskových organizácií.