UNHCR ako rámujúci aktér v prípade kolumbijských vnútorných vysídlencov - Martišková, Andrea; Votoupalová, Markéta; Melounová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalárska práca sa zaoberá schopnosťou UNHCR rámovať diskusiu o vnútorných vysídlencoch. Na analýzu rámujúcich schopností je využitý diskurzívne-historický prístup Ruth Wodak. Štúdia je koncipovaná ako jednoprípadová so zameraním na Kolumbiu, ktorá patrí ku krajinám s najvyšším počtom vnútorných vysídlencov. Prostredníctvom diskurzívne-historického prístupu práca skúma, či je UNHCR rámujúcim aktérom diskurzu v správach a dokumentoch agentúr OSN a medzinárodných neziskových organizácií. Analýza ukázala, že UNHCR je schopné rámovať diskusiu v prípade agentúr OSN, avšak nie v prípade medzinárodných neziskových organizácií.
Vedoucí práce: Markéta Novotná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses