Postoje vedení zemědělských firem k managementu krajiny - Spalová, Kateřina; Syrovátka, Oldřich; Kratochvíl, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem bakalářské práce je zjistit postoje vybraných zemědělských subjektů hospodařících na území Klatovska k udržitelnému managementu krajiny. Zjišťování informací ke kvalitativnímu výzkumu proběhlo metodou polostrukturovaného rozhovoru. Výzkumu se účastnilo celkem 12 zemědělců, kteří byli roztříděni do kategorií: malé, střední a velké konvenční zemědělství a kategorie ekologické zemědělství. Výsledkem práce bylo ověřit předem stanovené předpoklady. Zjištěno (potvrzeno) bylo, že nejméně šetrný vztah ke krajině shledávají velká konvenční zemědělství, naopak malé konvenční farmy se zdají hospodařit šetrně a zaujímají ze všech zkoumaných nejvíce pozitivní postoj ke krajině.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: zemědělské podniky; zemědělství; udržitelný rozvoj; permakultura; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; agricultural enterprises; agriculture; sustainable development; permaculture; bachelor's theses