Turecko jako destinace mezinárodního cestovního ruchu - Melišová, Tereza (2018)
Diplomová práce se zabývá cestovním ruchem Turecka a jeho dopady na ekonomickou situaci. Práce je systematicky a logicky rozdělená do tří částí dle cílů práce. První část se zabývá teoretickým vymezením mezinárodního cestovního ruchu a udržitelným rozvojem cestovního ruchu. Druhá část se věnuje charakteristice Turecka se zaměřením na ekonomickou situaci. Třetí, praktická část, analyzuje cestovní ruch Turecka v mezinárodním srovnání, dále analyzuje příjezdový cestovní ruch a v neposlední řadě je zhotovena SWOT analýza, která hodnotí konkurenceschopnost Turecka.