Mezinárodní obchod s kávou se zaměřením na výběrovou kávu - Nováková, Barbora; Bolotov, Ilya; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá mezinárodním obchodem s kávou se zaměřením na výběrovou kávu. Cílem práce je popsat všechny části kávového dodavatelského řetězce nejenom z teoretického hlediska, ale i toho praktického. První kapitola obsahuje obecná biologická fakta o kávovníku a jeho druzích, dále pak jak je káva pěstována, zpracovávána a připravována k exportu. V druhé kapitole jsou charakterizování jednotliví exportéři a importéři kávy, a také světové organizace, které k mezinárodnímu obchodu s kávou neodmyslitelně patří. Třetí kapitola je pojatá jako praktická část této bakalářské práce, jelikož obsahuje rozhovory s pražírnami, které nakupují zelená zrna pomocí přímého obchodu. Poslední kapitola jedná o udržitelnosti kávového průmyslu. Práce je uspořádána tak, aby čtenáři dala přehled o tom, jak funguje mezinárodní obchod s kávou.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses