Občanská vybavenost regionu Rychnov nad Kněžnou - Šrámková, Adéla; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Štěpánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce na téma Občanská vybavenost regionu Rychnov nad Kněžnou se zabývá aktuální problematikou občanské vybavenosti a dalších vlivů na ni působících. Region Rychnov nad Kněžnou patří aktuálně mezi oblasti s jednou s nejnižších nezaměstnaností v České republice a je silně ovlivněn přítomností společnosti Škoda Auto, závod v Kvasinách.Práce je rozdělena do dvou základních částí, a to teoretické a praktické. V teoretické části práce jsou popsány nezbytné pojmy související s občanskou vybaveností, včetně vybrané legislativy. Praktická část práce představuje provedený výzkum ve třech rovinách, a to vlastní analýzou občanské vybavenosti regionu a vlivů ji ovlivňujících, kvantitativním výzkumem v podobě dotazníkového šetření mezi obyvateli okresu Rychnov nad Kněžnou a kvalitativním výzkumem v podobě polostrukturovaných rozhovorů se starosty vybraných obcí regionu. V závěru práce jsou přehledně shrnuty poznatky získané v diplomové práci.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses