Hospodářské vztahy mezi Austrálií a Spojeným královstvím Velké Británie a Severního Irska se zaměřením na směnu zboží - Filípková, Sára; Hinčica, Vít; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce se zabývá vývojem hospodářských vztahů mezi Austrálií a Spojeným královstvím. Hlavním cílem práce je analýza vývoje hospodářských vztahů od období kolonizace australského kontinentu až po současnost zejména z pohledu Austrálie. Dalším cílem je poskytnutí přehledu o obchodu se zbožím mezi zeměmi. Práce začíná historickou částí, která popisuje založení první australské osady a život v ní. Dále se věnuje dopadům konfliktů 20. století na vzájemný obchod a měnícím se obchodním vztahům ve 2. polovině 20. století. Poslední část je zaměřena na aktuální obchod s komoditami mezi zeměmi.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses