Postavenie Brazílie na svetovom trhu cukru - Müllerová, Klaudia; Gullová, Soňa, 1954-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cukor je jednou z najdiskutovanejších komodít dnešnej doby. Je neoddeliteľnou súčasťou života každého človeka. Brazília je jedna z popredných krajín produkcie ale aj spotreby cukru na svete. Dôvodom môže byť práve jej takmer úplná sebestačnosť v produkcii cukru, ale aj jej jedinečné a ideálne prírodné podmienky na pestovanie cukrovej trstiny. V mojej bakalárskej práci som sa zamerala na cukor z cukrovej trstiny, nakoľko je to hlavný zdroj cukru v Brazílii. Hlavným cieľom tejto práce je analýza svetového trhu cukru a vymedzenie postavenia Brazílie na tomto trhu. Špeciálne som sa zamerala aj na produkciu etanolu z cukrovej trstiny a na dopady výroby etanolu, ako na brazílsku ekonomiku, tak aj na životné prostredie Brazílie. Ako krajinu pre spracovanie témy svetového trhu cukru som si vybrala Brazíliu nielen preto, že je to hlavný producent cukru, ale aj pre to, že som tu v rámci výmenného pobytu zo strednej školy strávila 1 rok.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses