Jak souvisí způsob financování inovací ve firmě se způsobem řízení inovačního procesu? - Zemanová, Veronika (2018)
Cílem této práce je analýza zdrojů financování inovací ve vybrané firmě v delším časovém horizontu. Zároveň je provedena analýza inovačního procesu. Výsledky analýzy jsou komparovány s teoretickými východisky a konkrétními doporučeními zjištěnými v rámci dotazníkového šetření. V rámci syntézy jsou uvedeny návrhy k dalšímu zlepšení a vývoji inovačního procesu. Nejprve jsou zjištěny informace o vyskytujících se problémech a nedostatcích ve firmě z pohledu zákazníků a zaměstnanců. Dále jsou zmíněny zjištěné informace o způsobu řízení inovací, o inovačním procesu a také o zdrojích financování inovací ve firmě. Výsledkem analýzy inovací, analýzy řízení inovačního procesu a analýzy zdrojů financování jsou informace, zda způsob řízení inovací a jejich financování ve firmě je správně nastaven, tedy zda to pro firmu znamená přínos, kdo je do tohoto procesu zainteresovaný a zda se k procesu staví všichni stejným způsobem. Součástí práce je i finanční analýza, jejíž součástí je také analýza HV za delší časové období, analýza majetkové a kapitálové struktury a také analýza vývoje majetku a kapitálu. Výsledkem této analýzy je například informace, zda je firma zadlužená, jak hospodaří s majetkem a s kapitálem nebo zda je její výsledek hospodaření kolísavý či ziskový.