Návrh mobilní aplikace pro nevládní organizaci - Tomanová, Denisa; Čermák, Radim; Ženíšek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem práce je shrnout základní poznatky oblasti z User Experience Designu a vytvořit prototyp mobilní aplikace za pomoci vybraných metod, které se v této oblasti používají. Aplikace má sloužit k zeefektivnění práce terénních pracovníků humanitární organizace Člověk v tísni, kteří během povodní navštěvují poškozené domácnosti a zjišťují škody na majetku. Teoretická práce je zaměřena na definici pojmů User Experience, User Experience Design, společně s představením disciplín, které pod User Experience Design spadají. Úkolem teoretické části je popsat jednotlivé fáze UXD procesu a zároveň představit metody, které lze v jednotlivých fázích použít. Vybrané metody jsou následně použity pro zpracování případové studie.V rámci praktické části je na základě analýzy a výzkumu vytvořen prototyp mobilní aplikace, který odpovídá potřebám terénních pracovníků a nabízí řešení neefektivního sběru dat o škodách na domácnostech. Pro účely výzkumu je použita metoda rozhovoru se zainteresovanou osobou, dotazníkové šetření a hloubkový rozhovor s terénním pracovníkem. Výstupy z výzkumu jsou v analytické části zpracovány do podoby User Stories, které jsou podkladem pro vypracování návrhu prototypu. V závěru praktické části je poskytnut návrh na další možné rozšíření prototypu aplikace.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses