Důvěryhodnost médií v digitální společnosti - Picková, Michaela; Sigmund, Tomáš; Malinová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato práce se zabývá problematikou důvěryhodností medií v digitální společnosti. Jsou zde shrnuty důvody nedůvěryhodnosti médií a způsoby, jakými lze příjemcem manipulovat. Celkem bylo identifikováno sedm hlavních příčin nedůvěryhodnosti a devatenáct manipulačních technik. V souvislosti se zjištěným závažným stavem jsou zde uvedeny i opatření ze strany státu týkající se získávání mediální gramotnosti. Ty jsou zhodnoceny jako nedostatečné, především totiž neodpovídají nárokům kladeným na současné příjemce mediálního obsahu. Popsaný stav je ověřený statistickým výzkumem s 230 respondenty, jehož výsledkem jsou identifikované čtyři rizikové skupiny příjemců mediálního obsahu: věková skupina do 15 let, věková skupina 36-50 let, studenti středních škol a lidé neověřující si informace. Pro identifikované rizikové skupiny jsou navržena opatření, která by měla vést ke snížení jejich rizikovosti.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses