Postavení Brazílie na světovém trhu kakaa - Jalovecká, Petra (2018)
Bakalářská práce se zabývá analýzou postavení Brazílie na světovém trhu kakaa. První kapitola práce se zaměřuje na rostlinu kakaovníku z botanického hlediska, dále se zabývá druhy kakaovníku, mapuje historické zázemí pěstitelských oblastí a popisuje základní zpracování komodity. Druhá kapitola se zaměřuje na světový trh kakaa, světovou nabídku, poptávku a vývoj světové ceny. Druhá kapitola rovněž poskytuje přehled o největších hráčích na světovém trhu kakaa. Poslední kapitola zkoumá postavení Brazílie na světovém trhu kakaa včetně analýzy doplňkových faktorů. Komparace a perspektivy do budoucna jsou prezentovány v závěru práce.