Postavení Brazílie na světovém trhu kakaa - Jalovecká, Petra; Gullová, Soňa, 1954-; Müllerová, Františka, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce se zabývá analýzou postavení Brazílie na světovém trhu kakaa. První kapitola práce se zaměřuje na rostlinu kakaovníku z botanického hlediska, dále se zabývá druhy kakaovníku, mapuje historické zázemí pěstitelských oblastí a popisuje základní zpracování komodity. Druhá kapitola se zaměřuje na světový trh kakaa, světovou nabídku, poptávku a vývoj světové ceny. Druhá kapitola rovněž poskytuje přehled o největších hráčích na světovém trhu kakaa. Poslední kapitola zkoumá postavení Brazílie na světovém trhu kakaa včetně analýzy doplňkových faktorů. Komparace a perspektivy do budoucna jsou prezentovány v závěru práce.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses