Stranický euroskepticismus v Německu a jeho projevy ve volbách 2017 - Štěpánková, Kateřina (2018)
Bakalářská práce se zabývá analýzou stranického euroskepticismu v Německu a jeho projevy ve volbách, které proběhly v Německu na podzim roku 2017. Práce definuje pojem euroskepticismus a popisuje teorie zabývající se rozdělením euroskepticismu. Poté stručně popisuje stranický systém Spolkové republiky Německo, jeho historický vývoj a seznamuje čtenáře s hlavními německými politickými stranami. Následuje samotná analýza volebních programů německých politických stran, které se dostaly při volbách 2017 do Spolkového sněmu. Na základě popsaných teorií o euroskepticismu se autor pokouší jednotlivé politické strany zařadit do vhodných teorií definovaných kategorií. Závěrem se za použití výsledků voleb a zkoumání volebních programů autor pokouší určit, jaké projevy měl euroskepticismus ve spolkových volbách 2017.