Personální marketing ve vybraném mezinárodním podniku - Vaculová, Šárka (2018)
Diplomová práce „Personální marketing ve vybraném mezinárodním podniku“ se zabývá trendem využívání marketingových postupů v řízení lidských zdrojů a jejich aplikací firmou Philip Morris ČR a.s. Cílem práce je prozkoumání konkrétních činností personálního marketingu zaměřených na studenty a absolventy vysokých škol ve vybrané firmě, zhodnocení těchto aktivit a navržení možných doporučení ke zlepšení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou shrnuty a vymezeny základní pojmy a popsány vybrané činnosti personálního marketingu včetně aktuálních trendů v této oblasti v České republice. Praktická část se zaměřuje na představení firmy Philip Morris ČR a.s. a zmapování jejích aktivit personálního marketingu. Součástí práce je kvantitativní dotazníkové šetření ohledně preferencí studentů a absolventů o jejich budoucím zaměstnavateli. Výsledky výzkumu a celé praktické části jsou zanalyzovány, zhodnoceny a v závěru práce jsou navržena doporučení do budoucna včetně podnětů pro projekt nových kariérních stránek.