Obchod Francie s bývalými koloniemi - Iamshchikova, Mariia; Bolotov, Ilya; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Hlavním cílem práce je provést detailní rozbor obchodu Francie s jejími bývalými koloniemi z hlediska komoditní struktury. Práce je sepsána tak, aby poskytla čtenáři celkový pohled na ekonomické a obchodní vztahy Francie se svými bývalými koloniemi s důrazem hlavně na obchod mezi Francií a Alžírskem. Tato bakalářská práce je rozdělena do tři hlavních kapitol. První kapitola popisuje období Francouzské koloniální říše a dekolonizace. Dále se zaměřuje na provedení analýzy současného stavu ekonomik bývalých afrických kolonií (Alžírsko, Tunisko, Maroko a Čad) a bývalých asijských kolonií na poloostrově Indočíny (Vietnam, Laos a Kambodža). Druhá kapitola se věnuje zahraničnímu obchodu Francie ve světě obecně a její obchod s bývalými africkými koloniemi. V poslední kapitole je analýza konkrétního případu ekonomických a obchodních vztahu Francií a Alžírska.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses