Organizační identita a identifikace s organizací - Falvey, Martina; Hiršová, Miloslava, 1950-; Komárková, Lenka, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem diplomové práce je ověření existence vztahu mezi hodnotovým systémem jedince a organizace a potvrzení oprávněnosti tohoto hlediska v teorii zabývající se organizační identitou. Zkoumání konkrétních projevů organizační identity se zaměřením na hodnotovou orientaci jejích členů a míru jejich identifikace s organizací proběhla ve dvou vybraných společnostech. Zkoumání koncepce identity z hlediska hodnotové orientace napomáhá zachytit podstatu toho, proč se lidé stávají členy organizací, proč je dobrovolně opouštějí, proč přistupují k práci určitým způsobem a co předurčuje míru kvality vztahů s ostatními členy organizace.
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: identita organizace; hodnotová orientace; identifikace (psychologie); management [obor dipl. práce]; diplomové práce; corporate identity; value orientation; identification (psychology); master's theses