PR politické strany ve volební kampani - Kalvodová, Michaela (2018)
Diplomová práce „PR politické strany ve volebním období“ představuje působení public relations a jeho nástrojů na veřejnost prostřednictvím masových médií. Komunikace public relations je zde zasazena do politického prostředí, které je zde popsáno na základě existence politických stran a volebního systému fungujícího v České republice. Dále je představen politický marketing jako nástroj, který pomáhá politickým stranám připravovat volební kampaně a s využitím nástrojů public relations ovlivňovat veřejnost. Praktická část dokumentuje, kterými prostředky masových médií byly publikovány které příspěvky plynoucí od konkrétní strany České strany sociálně demokratické, směrem k občanům. Zároveň je zhodnoceno vnímání jednotlivých příspěvků a porovnáno s oficiálními předvolebními průzkumy.nástroje public relations, masová média, sociální sítě, politický marketing, politické strany, volební systém