PR politické strany ve volební kampani - Kalvodová, Michaela; Novotná, Eliška, 1944-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce „PR politické strany ve volebním období“ představuje působení public relations a jeho nástrojů na veřejnost prostřednictvím masových médií. Komunikace public relations je zde zasazena do politického prostředí, které je zde popsáno na základě existence politických stran a volebního systému fungujícího v České republice. Dále je představen politický marketing jako nástroj, který pomáhá politickým stranám připravovat volební kampaně a s využitím nástrojů public relations ovlivňovat veřejnost. Praktická část dokumentuje, kterými prostředky masových médií byly publikovány které příspěvky plynoucí od konkrétní strany České strany sociálně demokratické, směrem k občanům. Zároveň je zhodnoceno vnímání jednotlivých příspěvků a porovnáno s oficiálními předvolebními průzkumy.nástroje public relations, masová média, sociální sítě, politický marketing, politické strany, volební systém
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: politické strany; volební kampaň; public relations; politický marketing; volební systémy; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; political parties; election campaign; public relations; political marketing; electoral systems; Czechia; master's theses