Kvantitativní analýza masmediální komunikace výrobců piva na českém trhu - Dub, Michal; Novák, Michal; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá kvantitativní analýzou masmediální komunikace výrobců piva na českém trhu. Data se týkají televizní a rozhlasové reklamy za rok 2016. Ta byla shromážděna společností Nielsen Admosphere, a.s., která se specializuje na poskytování služeb v oblasti marketingových a mediálních výzkumů. Pro zpracování takto velkého objemu dat bylo zapotřebí využít metody zvané data mining neboli těžba dat. Jako analytický nástroj posloužil program MS Excel. Cílem práce je zmapování a následné porovnání chování jednotlivých výrobců piva na trhu za rok 2016 v obou masmediálních typech.
Vedoucí práce: Michal Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: televizní reklama; rozhlasová reklama; mediální komunikace; pivovarnictví; Česko; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; television advertising; radio advertising; communication in mass media; beer industry; Czechia; bachelor's theses