Analýza rozhodovacího procesu v oblasti dopravy v dané firmě - Harvalík, Jan (2018)
Cílem bakalářské práce je zanalyzovat rozhodovací proces týkající se plánování rozvozových tras při rozvozu obědů ve vybrané společnosti. Jako pomůcka pro přesné zaznamenání stávajícího systému obsluhy zákazníků je využito GPS sledovací zařízení O2 Car Control v kombinaci s metodou pozorování. Cílem praktické části práce je návrh řešení reálné dopravní úlohy pomocí heuristické metody výhodnostních čísel, která je známá také pod názvem metoda Clarka a Wrighta. Dále se v práci nachází porovnání stávajícího řešení s řešením navrženým pomocí vybrané heuristické metody. Poslední dílčí součástí praktické části práce je porovnání výsledků dosažených využitím metody výhodnostních čísel s výsledky vygenerovanými pomocí dostupných softwarových nástrojů. Zavedením navrženého řešení rozvozové trasy je možno dosáhnout významných úspor.