Přeshraniční turistika - Bláha, Martin (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou přeshraniční nákupní turistiky obyvatel Libereckého kraje. Cílem bylo analyzovat chování obyvatel Libereckého kraje, kteří záměrně cestují za nákupy do přilehlých regionů v Německu a Polsku. První kapitola obsahuje popis dotčeného území. Druhá kapitola obsahuje souhrn obecných aspektů přeshraniční nákupní turistiky, souhrn konkrétních opatření souvisejících s členstvím v Evropské unii a stručný výčet nákupních možností v příhraničí Libereckého kraje. Třetí kapitola obsahuje interpretaci výsledků dotazníkového šetření provedeného mezi obyvateli Libereckého kraje.