Analýza čerpání prostředků z operačního programu Životní prostředí 2007-2013 - Kašparová, Lucie; Kalábová, Markéta; Nechvátal, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem práce je analyzovat strukturu využívání finančních prostředků z operačního programu Životní prostředí v programovacím období 2007-2013. V teoretické části je popsán vznik a vývoj regionální politiky EU, stručně je zmíněna enviromentální politika EU a České republiky. Praktická část je zaměřena již konkrétně na operační program Životní prostředí. V rámci charakteristiky jednotlivých prioritních os je provedena analýza struktury využívání prostředků, zároveň je čerpání těchto prostředků porovnáno mezi jednotlivými kraji. Nejvíce finančních prostředků bylo přerozděleno v rámci první prioritní osy na podporu snížení znečištění vod, přičemž největšími příjemci podpory se stal kraj Středočeský, Moravskoslezský a Jihomoravský. Analýza čerpání prostředků je založena na statistických datech dostupných ze stránek operačního programu Životní prostředí.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses